LOISOS + UBBELOHDE : Architecture . Energy  
     
  Integrated Designdotlighting design rolloverdotligh sculptdotbldng performance rolloverdotr+d rolloverdotfirmdotcontact  
   

Arts Projects
Commercial Projects

Institutional Projects
Laboratory Projects
Residential Projects School Projects
 
 
   

pixar

The three-story, 40,000 sf Solar Energy Research Center is located on the Lawrence Berkeley National Lab campus and designed for scientists developing solar-driven chemical converters that will create transportation fuels from water and carbon dioxide. Research focuses on advanced nanomaterials for use in solar light collectors and electrodes, a new generation of catalysts for energy-efficient chemistry, and specialized soft and hard membranes for integrating the light harvesting, charge separating and fuel forming components. The facility includes laboratory and office spaces, as well as research support and meeting areas. Loisos + Ubbelohde designed the daylighting, shading and electrical lighting, including innovative lighting controls for the laboratory spaces and the exterior lighting for the landscaped plaza.

 

bulletRead more on L+U Lighting Design Website

ARCHITECT
SmithGroup

LOCATION
Berkeley, CA

CURRENT STATUS
Occupied, 2015

AWARDS
USGBC LEED Gold Certification

Green Good Design Award, The Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Design Awards, 2015

 

 

 

 


Image of completed laboratory space


Radiance simulation of electrical lighting design in laboratory.


Previous Project | Next Project

 


Image of completed lobby space

 


Sun study of lobby.

Completed Images by Bruce Damonte, courtesy of SmithGroup